Je account verwijderen
Als je je Inwista-account niet langer nodig hebt, kun je het definitief verwijderen via je profielinstellingen. Deze handleiding legt uit hoe je het verwijderingsproces start en wat er met je werkruimtes, privébestanden en gedeelde content gebeurt zodra je account is opgeheven.
1. Je accountinstellingen openen
Kijk vanaf elke plek in Inwista Studio naar de rechterbovenhoek van het scherm.
Klik op je naam om het dropdownmenu te openen en selecteer vervolgens My account om naar je persoonlijke profielpagina te navigeren.
2. De verwijderoptie vinden
Standaard kom je op het tabblad User details terecht. Scroll helemaal naar de onderkant van deze pagina.
Klik onder de sectie 'Delete account' op de donkergrijze knop Delete account.
3. Begrijp de gevolgen
Er verschijnt een waarschuwingsvenster waarin precies staat wat er met je gegevens gebeurt. Lees dit zorgvuldig door voordat je verdergaat:
- Eigen werkruimtes: Alle werkruimtes waarvan jij het enige lid of de eigenaar bent, worden direct verwijderd, inclusief alle bijbehorende content.
- Gedeelde content: Alle content die je hebt geüpload en gedeeld in werkruimtes van anderen blijft bestaan, maar je identiteit wordt geanonimiseerd.
- Privébestanden: Al je privébestanden worden definitief verwijderd, ongeacht de werkruimte.
4. Accountverwijdering bevestigen
Als je heel zeker weet dat je wilt doorgaan en begrijpt dat deze actie niet ongedaan kan worden gemaakt, klik je op de paarse knop Delete account and content in het venster.