Radera ditt konto
Om du inte längre behöver ditt Inwista-konto kan du radera det permanent från dina profilinställningar. Denna guide förklarar hur du startar raderingsprocessen och vad som händer med dina arbetsytor, privata filer och delat innehåll när ditt konto stängs.
1. Gå till dina kontoinställningar
Oavsett var du befinner dig i Inwista Studio, titta högst upp till höger på skärmen.
Klicka på ditt namn för att öppna rullgardinsmenyn, och välj sedan My account för att navigera till din personliga profilsida.
2. Hitta knappen för radering
Som standard landar du på fliken User details. Skrolla hela vägen ner till botten av denna sida.
Under avsnittet «Delete account», klicka på den mörkgrå knappen Delete account.
3. Förstå konsekvenserna
En varningsmodal visas som beskriver exakt vad som händer med din data. Vänligen läs detta noga innan du fortsätter:
- Dina arbetsytor: Alla arbetsytor där du är den enda medlemmen eller ägaren kommer att raderas omedelbart, inklusive allt tillhörande innehåll.
- Delat innehåll: Allt innehåll du har laddat upp och delat i arbetsytor som ägs av andra kommer att finnas kvar, men din data kommer att anonymiseras.
- Privata filer: Alla dina privata filer, oavsett arbetsyta, kommer att raderas permanent.
4. Bekräfta radering av konto
Om du är helt säker på att du vill fortsätta och förstår att denna åtgärd inte kan ångras klickar du på den lila knappen Delete account and content i modalen.