Een gebruiker uit je werkruimte verwijderen

Beheer je team effectief door leden te verwijderen die geen toegang meer nodig hebben tot je projecten. Deze handleiding legt uit hoe beheerders eenvoudig de toegang tot de werkruimte kunnen intrekken en gebruikerslicenties kunnen vrijmaken.

1. Naar je werkruimte navigeren

Zorg dat je bent ingelogd op je account met beheerdersrechten.

Klik op de link My workspace in de bovenste navigatiebalk om je werkruimtedashboard te openen.

2. De gebruiker vinden

Standaard kom je op het tabblad Members terecht, dat een overzicht toont van alle gebruikers die toegang hebben tot je werkruimte.

Scroll door de lijst om de specifieke gebruiker te vinden die je wilt verwijderen.

3. De verwijdering starten

Kijk helemaal rechts in de rij van de gebruiker onder de kolom 'Action'.

Klik op de donkergrijze knop delete (trash icon) om het verwijderingsproces te starten.

4. De actie bevestigen

Er verschijnt een venster Remove user waarin je wordt gevraagd de actie te bevestigen.

  • Verwijdering bevestigen: Klik op de paarse knop Yes, remove user in het venster.
  • Toegang ingetrokken: De gebruiker verliest direct toegang tot de werkruimte en kan de inhoud ervan niet langer bekijken of bewerken.